Everything is light

Kunstenaar: Jaap van den Elzen

Licht is de meest pure vorm van waarnemen. Je neemt iets waar omdat er licht op schijnt. Licht en duisternis zijn daarmee tegenpolen, maar ook partners in crime.

Het onderzoek naar de context van een opdracht is voor mij een belangrijk onderdeel van het creatieve proces. Van historische gebeurtenissen tot aan de fysieke aspecten van de omgeving. Ik speel met licht, tijd en ruimte om de zintuigen een impuls te geven en boetseer, manipuleer of complementeer totdat er een nieuwe beleving ontstaat.

Magische Kader, Jaap van den Elzen
Baarhuisje, Jaap van den Elzen
Hoofdrol, Jaap van den Elzen

Lichtkunst kan bombastisch zijn, maar juist de verfijning en subtiliteit kunnen op een kleine manier grootse effecten geven. Ik wil vooral interactie, een dialoog tussen de toeschouwer en de lichtkunst. Verwondering, verstilling of verbijstering. Allemaal goed. Als je even alle alledaagse dingen vergeet dan is mijn missie geslaagd.

Opening lichtkunstwerken Podium Diever

Deze lichtkunstwerken zijn te zien bij donkerte

lees meer

Jaap van den Elzen

Jaap van den Elzen (Boxtel, 21 juli 1977) groeide op in de slimme regio van Zuid-Nederland. Op zijn skateboard rolde hij vanuit de middelbare school door naar Design Academy Eindhoven. Daar studeerde hij in 2004 succesvol af bij de afdeling Man & Living.

Ontdek meer over Jaap van den Elzen

Diever