De Zeven Kunstenaars

Giulia Cenci

Backland

Sculptuur/installatie van alumininum, ijzer als belangrijkste materialen. Wordt waarschijnlijk geplaatst in het ‘bosje’ achter de parkeerplaats van het theater dat feitelijk naast het theater ligt. Mooi geaccidenteerd stukje bos, waar ook de scouting een boshut heeft en de camping van Diever start daarachter.

Jeroen Doorenweerd

All the world’s a stage, and all the men and women merely players

Kunstwerk en stedenbouwkundig ontwerp (in samenwerking met ontwerpbureau Raad) voor een nieuw dorpshuis, voormalig Dingspilhuus en nu Olde Schoolplein geheten, tegenover de COOP supermarkt, de plek waar ook de wekelijkse markt gehouden wordt. Start bouw september/oktober 2021 en oplevering voorjaar 2022.

Jaap van den Elzen

Everything is light

Lichtkunstwerk aan de Bosweg, startend bij TIP met het Magisch Kader, boog van RVS over het fietspad en daarachter en daarna 4 vervolgscenes met een apotheose van William Shakespeare in een boom op de linker kant (vanaf Hezenes gezien) van het parkeerterrein van het theater. Ontwerp is klaar, uitvoering en oplevering in september 2021.

Jasper Griepink

Stones have been known to move and stones to speak

Jasper Griepink gaat vooral met inwoners en toeristen aan de slag als moderne Druïde, natuurgodsdienst, offers aan de natuur; performances, workshops met een werkstation als locatie van onderzoek én presentatie. Waarschijnlijk wordt er samen gebouwd aan bijvoorbeeld een ‘steen’ die geplaatst wordt in de natuur al ritueel. Jasper is ook belangrijk onderdeel van het Shakefestival (eerste weekend september van dit jaar) waarin zes jeugdtheatergroepen gaan optreden en waar Jasper ook zal optreden, maar ook workshops zal geven of bos-experiences.

Elise van der Linden

Dreams may come

Videokunstwerk op de entree gevel van de Pancratiuskerk (Kerkbrink). Concept in laatste fase, oplevering/realisatie november 2021.

Joyce Zwerver

The Village of Shakespeare

Installatie op de Marktbrink - rechts van de TIP als je daarvoor staat - van ruwe houten planken die in een coulissen, palissade ‘grid’ worden geplaatst. Het is nog in de ontwerp fase en vergunningplichtig. Het kan dus in vorm en maatvoering nog behoorlijk afwijken van de oorspronkelijke schetsen.

Karst Meijer

Shakespearan Gardens

Hovenier Karst Meijer heeft de groene entrees in Diever omgetoverd in Shakespearan Gardens.

Diever