De Zeven Kunstenaars

Giulia Cenci

Backland

Sculptuur/installatie van alumininum, ijzer als belangrijkste materialen. Geplaatst in het ‘bosje’ achter de parkeerplaats van het theater dat feitelijk naast het theater ligt. Mooi geaccidenteerd stukje bos, waar ook de scouting een boshut heeft en de camping van Diever start daarachter.

Jeroen Doorenweerd

All the world’s a stage, and all the men and women merely players

Kunstwerk en stedenbouwkundig ontwerp (in samenwerking met ontwerpbureau Raad) voor een nieuw dorpshuis, voormalig Dingspilhuus en nu Olde Schoolplein geheten, tegenover de PLUS supermarkt. Oplevering najaar 2023/voorjaar 2024.

Jaap van den Elzen

Everything is light

Lichtkunstwerk aan de Bosweg, startend bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) met het Magisch Kader, een boog van RVS over het fietspad en daarachter en daarna 4 vervolgscenes met een apotheose van William Shakespeare in een boom op de linker kant (vanaf Hezenes gezien) van het parkeerterrein van het theater. De 4 scenes na het Magisch kader zijn alleen te ervaren na zonsondergang. Licht uit, spot aan!

Jasper Griepink

Stones have been known to move and stones to speak

Jasper Griepink heeft als moderne Druïde in een tijdelijk werkstation, een hedendaagse natuurtempel in het bos, samen met inwoners, kinderen van de Scouting Diever groep en toeristen workshops, wandelingen en performances georganiseerd in de zomer en het najaar van 2021 toen er nog veel beperkende maatregelen waren in verband met covid. Er is samen gebouwd aan een ‘steen’ die geplaatst is in de natuur als ritueel en als offer aan de natuur. Dit kunstwerk van natuurlijke materialen is opgegaan in de natuur en niet meer zichtbaar. Er is een film gemaakt.

Elise van der Linden

Dreams may come

Videokunstwerk op de entree gevel van de Pancratiuskerk (Kerkbrink). NOTE: Dit video kunstwerk is te zien na zonsondergang.

Joyce Zwerver

The Village of Shakespeare

FITTING IN is een sculptuur, bestaande uit 3 halve cirkels gemaakt van Douglas hout als palissades of refererend aan het toneel van Shakespeare, als de coulissen van het podium op de Marktbrink in Diever.

Karst Meijer

Shakespearan Gardens

Hovenier Karst Meijer heeft de groene entrees in Diever omgetoverd in Shakespearan Gardens..

Diever