Dreams may come

Kunstenaar: Elise van der Linden

Elise van der Linden heeft voor de eeuwenoude Pancratius kerk, op de kerkbrink een geanimeerd schouwspel van beweging en licht gemaakt. Haar fascinatie voor de wisselwerking tussen de mens en andere natuurkrachten, sluit aan op Shakespeares fascinatie voor het leven, liefde en de dood. Zij creëert met haar beelden een geheimzinnige wereld, waarin je ziet dat de mens verweven is met technische en natuurlijke structuren, die zich ontvouwen, transformeren en onderdeel zijn van de innerlijke wereld.

Elise van der Linden toont haar fascinatie voor de verhouding tussen de mens en de natuur met haar natuurlijk verloop. Voor haar beeldend werk laat zij zich leiden door het vaak onopgemerkte verloop van de dingen. De tijd brengt een constante spanning tussen verandering enerzijds en de menselijke neiging tot het vasthouden aan ‘wat was’ anderzijds.  Daarbij stelt ze zichzelf de vraag in hoeverre we als mens ‘de natuur’ moeten toelaten, zowel de natuurkrachten die extern op ons afkomen als in onszelf. Wat is onze menselijke natuur precies? Elise van der Linden ziet in de door mensenhanden gevormde wereld een momentopname van een transformatie. In het continue proces van opbouw tot afbraak schuilt voor haar de schoonheid, kracht en kwetsbaarheid van de mens. 

Block error: "Call to a member function url() on null" in block type: "download"

lees meer

praktisch

Bekijk alle evenementen van dit moment en plan uw bezoek.

Elise van der Linden

Elise van der Linden (1983) is beeldend kunstenaar. Ze studeerde aan de Kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen en ArtEZ in Zwolle. Ze heeft haar atelier in het Havenkwartier van Deventer, waar ze animaties, videoinstallaties en sculpturen maakt. Ook maakt ze foto’s tijdens haar expedities in leegstaande panden in spookdorpjes.

Diever