Village of Shakespeare

De Shakespeare uitvoeringen in de 'Village of Shakespeare' maken Diever al 75 jaar lang dé place to be. Regisseur Jack Nieborg weet elk jaar weer vele duizenden toeschouwers - meer dan 30.000 bezoekers in pré covid tijdperk - in beroering te brengen. Alle menselijke emoties zoals list en bedrog, liefde, jaloezie en begeerte net als in de Shakespeare toneelstukken komen hier aan bod. Trefzeker weten de spelers het publiek te raken.

Giulia Cenci
Jeroen Doorenweerd
Jaap van den Elzen
Jasper Griepink
Elise van der Linden
Karst Meijer
Joyce Zwerver

Giulia Cenci

Backland

Jeroen Doorenweerd

All the world’s a stage, and all the men and women merely players

Jaap van den Elzen

Everything is light

Jasper Griepink

Stones have been known to move and stones to speak

Elise van der Linden

Dreams may come

Joyce Zwerver

The Village of Shakespeare

Karst Meijer

Shakespearan Gardens

UNIEKE KUNSTROUTE IN DE MAAK

Vanaf zomer 2022 komt er een unieke dimensie bij. Bewoners en bezoekers kunnen de Kunstroute bewonderen: een feest vol verbeeldingskracht. In het decor van de steeds wisselende natuur en de charmante dorpsgezichten worden kunstwerken geplaatst. Gerenommeerde kunstenaars van naam en faam hebben vol enthousiasme de uitnodiging opgepakt om in en rondom ons bijzondere dorp aan het werk te gaan. Volop zichtbaar overdag of stralend in de nacht. Elk kunstwerk vertelt een verhaal, waarin jij als toeschouwer wordt meegenomen. Het kijkt je aan en stelt je de vraag: "En wie ben jij?". Nog geen vijf minuten verderop wordt je uitgenodigd zelf onderdeel te worden van een kunstinstallatie. De geest verstrooit, de zintuigen geactiveerd. Speler of publiek, iedereen vertelt zijn of haar verhaal op het 'podium' van de kunstwerken. Kom op in Diever!

Let op! DE REEDS GEREALISEERDE KUNSTWERKEN ZIJN BIJ DONKERTE TE ZIEN, SLECHTS ENKELEN OVERDAG.IN 2023 WORDEN MEER KUNSTWERKEN OPGELEVERD DIE OVERDÁG HET BEST TE BEWONDEREN ZIJN.

Diever